Kezdeném azzal, hogy mi nem eszünk disznót. Nem vallási, inkább egészségügyi megfontolásból.
Aztán, bizonyos szép nyári napon, az én életem párja – nem kell ez a sziszegés, nincs papírunk az ügyről, na, jobb szót meg nem ismerek legalizálatlan viszonyunkra - szóval B. beállított egy üveg Jack Daniels barbecue szósszal. Igen, hallak benneteket, lehet azt csirkére vagy marhára is tenni, de az nem ugyanaz. Az oldalas egy külön műfaj, egyéb – amúgy szintén jobb sorsra érdemes - élőlények húsával össze nem mérhető. Sajnos. Egyszer egy évben talán csak lehet bűnözni, igaz, ez a szegény elfogyasztott malackának nem szimplán egyszeri alkalom…..Na, most aztán tuttira sikerült kedvet csinálnom a recepthez.
Hozzávalók
1 kg csontos oldalas
A főzővízbe:
4-5 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
3-4 babérlevél
1 tk majoranna
1 kk őrölt szegfűszeg
só, bors
A sütéshez:
1 kg sütnivaló burgonya
1 nagy/2 kis fej fokhagyma
Jack Daniels barbecue szósz
Chiliszósz
fokhagymakrém
ketchup
só, bors
A húst megmosom, és annyi vízben, amennyi ellepi, plusz a főzővizes hozzávalókkal, kb. másfél óra alatt puhára főzöm.
A burgonyát megmosom, négyfelé vágom (héja marad).
A sütőt előmelegítem 200 C-ra.
Kiemelem a húst a főzővízéből (levet nem kiönteni!), és áthelyezem egy mélyebb tepsibe. Köré rendezem a feldarabolt burgonyát és az egész fej fokhagymát.
A hús főzővízéhez hozzáadok 2 ek ketchupot, 1 ek fokhagymakrémet, 1 ek chiliszószt, és, a legfontosabb alkotóelemet: 3 ek Jack Daniels barbecue szószt.
A keveréket ráöntöm a húsra és a krumlira, alaposan átforgatom az egészet, a krumplira külön szórok még egy kis sót és borsot.
Forró sütőben, fedő alatt 30 percig, fedő nélkül, időnként locsolgatva, további 30 perc alatt pirosra sütöm.
Nagyon guszta, igazán finom lehet
VálaszTörléshajaj, egy ilyen jack daniels-szószunk nekünk is lapul a hütöben. kár lenne, ha megromlana,....
VálaszTörlésOrsi, ha jót akarsz, ne hagyd, hogy ilyen csúfos véget érjen :)
VálaszTörlésA Ptit Chef oldalon a recept elott egy koromgomba reklam van. Mondanom sem kell, hogy a recept elolvasasatol is elvette a kedvemet, pedig biztosan finom a kaja.
VálaszTörlésBrrrrrr!