2010. június 29., kedd

A Kinder Maxi King, a nektarin, meg az almaecet redukció


Éveim számától teljesen függetlenül nem vagyok rajongója a kinderszelet típusú snack-eknek.
Úgy egy hónapja, két értekezlet között rám jött a túrórudi ehetnék, de az éppen zárni készülő büfében nem volt már más, csak Kinder Maxi King. Na neeee. Kész katasztrófa! 

Kis válságstábolás magamban, aztán, mivel közértbe kiszaladni már nincs idő, vágyat csillapítani viszont muszáj, különben agyvihar ide, projekt határidő oda, totálisan használhatatlanná válok, eldöntöm: jöjjön, aminek jönnie kell, úgyhogy nagylevegő, éééés már kérem is azt a kinderizét.
Nos. Khmm...Nem szépítek, nem kendőzök.... ti itt most egy függő írását olvassátok... a hűtő egyik rekeszét már teljesen elfoglalja a mennyei manna. Mit elfoglalja? Kidől belőle. És, hogy a rosszullétig evés ne legyen elég, egyfolytában járatom az agyam, hogy miként tudnám ezt a csodát különféle édesség kreációk fő-vagy mellékszereplőjévé tenni. Ez az alábbi megoldás tök egyszerű, és ha az almaecet redukciós agyrémemet - ha egyáltalán - egy korábbi időpontban készítitek el, akkor az egész művelet nem tart tovább tíz percnél. De, ha éppen nem vendégeket akartok elkápráztatni, a készen kapható, mezei balzsamecetkrém is jó, csak attól nem lesz ilyen szép, fényes a gyümölcs. 
Amúgy már kezd is összeállni a fejemben a következő KMK-es csoda :))
Egy dolgot - nem is ..... kettőt - viszont azóta sem értek….a névválasztást, és az éppen most futó TV reklámot.

Hozzávalók:
6 db nektarin
2-3 db Kinder Maxi King

A redukcióhoz:
0,5 l almaecet
0,5 l víz
25 dkg cukor
1 rúd vanília

Elkészítés
A redukció hozzávalóit összeforralom, majd közepes hőmérsékleten addig főzöm, amíg sűrű szirupot kapok (kb. 2 óra).
A nektarint cikkekre vágom és egy gyümölcstorta formában szépen elrendezgetem.
A Kinder szeleteket apróra vágom (nem, Emma, ebbe most nem harapsz bele!), a gyümölcsre halmozom, majd az egészet meglocsolom néhány evőkanálnyi aranybarna sziruppal.
Related Posts with Thumbnails