2010. november 20., szombat

Spontán tányérhús almás, tormás burgonyapürével

Előre megígérhetem, ezen a kaján nem sok érdekeset fogtok találni. Na jó, talán a köret nem a legszokványosabb, de ennyi. Viszont a leves, amiben főtt a husi, na aaaz fantasztikus volt. Sajnos nem fotóztam le, mert mire észbe kaptam, elfogyott :) 
A kísérlet lényege az volt, hogy kacsa farhátból és marha rostélyosból készítettem alaplevet, ne kérdezzétek, milyen felindulásból. Egyszerűen ki akartam próbálni, milyen ízt és színt eredményez ez a kombináció, és mondhatom, fantasztikus lett, mindenképpen érdemes kipróbálni.
Egy egész éjszakán át főtt, nagyon alacsony lángon, épp csak gyöngyözve, rengeteg zöldséggel, ahogy kell, és a húsból, amit a kacsa farhátról lefejtettem, húsgombóc lett. Karácsonykor újra megcsinálom, és felteszem, ígérem.
A képen a levesben főtt marhahúst látjátok, amit fel akartam kicsit turbózni úgy, hogy komplett fogás legyen, mert nem volt időm másra (kenyeret sütöttünk, erről beszámoló holnap). 
A levesből kimertem pár merőkanállal, abban 5 szem krumplit puhára főztem, aztán villával még forrón összetörtem, belekevertem egy evőkanál vajat, két evőkanál tejszínes tormát,és belereszeltem egy almát. A fotó minőségéért én kérek elnézést, kicsit elkapkodtam, de már nagyon kellett enni :)
Related Posts with Thumbnails