2010. július 3., szombat

Távirányítós, indiai ihletésű babsalátaHétfő óta arra vártam, hogy legyen már végre itt a hétvége, és az iroda négy fala helyett az én pici konyhám legyen ötlet rohamaim megvalósításának színtere.

Aztán eljött a szombat reggel, és olyan derékfájásra ébredtem, hogy azt nem tudtam, a fürdőszobáig hogy jutok el, nemhogy a konyhába.
B. ágyba hozta nekem a teát, meg a Voltaren dolót, szóval már megérte gyengélkedni, de a következő két órában, valahányszor felmerült bennem az ágy elhagyásának gondolata, az első óvatos mozdulatok után gyorsan el is kellett, hogy vessem. Csúúúcs. Vasárnapra ebéd vendégeket hívtam, tiszta ciki, a beígért házi csodák helyett majd rendelhetek kínait! Nem mintha bajom lenne vele, sőt, de vendégeket azért nem hívnék rá.
Egyezkedésbe kezdek alsó deréktáji porckorongjaimmal: ma egész nap pihenek, nyújtok, beveszem rendesen a gyógyszereket, ők meg reggelre szépen összekapják magukat és nem járatnak le illusztris vendégeim előtt. Na. Eddig jó. És mi legyen a mai kajával? Van pár indiai fűszerezésű csirkecomb a hűtőben, amit B. sütött tegnap este, ez kiindulási alapnak kiváló. Megkérem ezt a drága, jó embert, menjen ki a kamrába, nézzen körül, és jelentse nekem, mi az, amit minimális beavatkozással a csirkecomb mellé emberi fogyasztásra alkalmasnak ítél. Az eredmény: bab és kukorica konzerv. Első hallásra siralmas, másodikra viszont .... majd ti megmondjátok.
Amikor egy óra érlelés után B. kiveszi művét a hűtőből, hogy már nem bírja tovább és együnk végre, szigorúan összevonom a szemöldököm és megálljt parancsolok. Először fotó, majd aztán evés!

Bakker, kéne egy járókeret, de azt momentán a 91 éves dédikém bitorolja, miközben neki nincs is rá szüksége!
Kis huzavona, aztán csak feltápászkodom, közben a kedvemért a nap is kisüt, szuper, így nincs gond a fénnyel.
Guszta lett, mi?

Hozzávalók:
1 fehérbab, 1 vörösbab és 1 csemege kukorica konzerv
2-3 szem paradicsom
1 fej lilahagyma
3 ek olivaolaj
1-2 kk Hot Madras curry indiai fűszerkeverék
1/2 kk őrölt szegfűszeg
1-2 kk fokhagymás chili szósz
2 ek natúr paradicsomszósz
1 csokor petrezselyem

Elkészítés
Megkérem B-t, hogy:
Töltse a konzervek tartalmát egy jénai tálba
Vágja apróra a lilahagymát, a paradicsomot és a petrust
Keverje össze az indiai fűszerkeveréket az olajjal, a chili - és a paradicsomszósszal
Fentieket óvatosan, hogy a főtt babszemeket ne nyomja szét, forgassa össze. Ennyi :)
Related Posts with Thumbnails