2010. július 20., kedd

Sült Kinder Maxi King

Talán emlékeztek, korábban meséltem már a Kinder Maxi King és a köztem kialakult szenvedélyes viszonyról. A coming out során bevallottam azt is, hogy nem elégszem meg a natúr változat mértéktelen fogyasztásával, gyakran töröm a fejem lehetséges mutációkon is. 
Ránézésre nem is gondolná az ember, hogy mit rejt ez a decens kis batyu, de tegnap este óta én már tudom, hogy odabent csoda van! Megolvadt csoki, ropogós mogyoró, karamell.... a tejkrém hollétéről nincsenek pontos információim, de szerintem így is van miben tobzódni! 
Ha hosszasan akartok bíbelődni a konyhában, másik receptet válasszatok, mert ezzel a legbénábbak sem fogják 20 percnél tovább húzni. 
Ha olyan vendégeknek készül, akikkel akadozhat a beszélgetés, ez arra is ad megoldást: csak kérdezzétek meg, szerintük mit esznek. 
Ha devizahitelesek vagytok, és gond van a havi törlesztésekkel, nyugodt szívvel kössetek fogadásokat, meg fogjátok nyerni. Én már szervezem a hétvégéket......

Hozzávalók:
Fejenként 1-2 Kinder Maxi King
leveles tészta (én a Tante Fannira esküszöm, de most nem volt a Spar-ban, csak a saját márkájuk, és tökéletes lett). Márkától függetlenül lehetőleg olyan tésztát vegyetek, ami lapokból áll, ezt nem kell nyújtani.
1-2 tojás sárgája
1-2 ek víz
vaj
Elkészítés
Ha fagyasztott a tészta, felolvasztom szobahőmérsékleten (kb 2 óra)
Előmelegítem a sütőt 180 C-ra.
Meglisztezek egy vágódeszkát és ráhelyezek egy tésztalapot, kicsit azt is lisztezem.
A KMK-et a lap közepére helyezem, és borítékot hajtogatok (először a csokiszelet hosszú oldalára hajtok egy tészta sarkot, aztán a két csücskére, végül a másik hosszú oldalra)
Nagyon kell vigyázni, hogy a tészta sehol ne sérüljön és teljesen befedje a szeletet, különben kifolyik a sok finomság sütés közben.
Megvajazok egy sütőlapot, ráhelyezem a csomagokat, egymástól úgy 5 cm távolságra
A tojássárgáját elkeverem egy evőkanál vízzel, majd megkenem vele a tésztát
Aranybarnára sütöm, ez az én elektromos sütőmben 20 percig tartott.
Kicsit hagyom hűlni, így a forró töltelék nem fog szanaszét folyni, mikor beleharapok.

3 megjegyzés:

  1. Atom... :-)
    6 db figyel a hűtőben.

    VálaszTörlés
  2. Igen, király lett! :) Ezt is felvettük a listára!
    Az egyikbe pöttyös rudit tettem a fiam kedvéért, annak is nagy sikere lett! Csokis-túrós töltelék... :) nyami:)

    VálaszTörlés
  3. Hát az furán hangzik, de biztosan istenien finom! Még jó, hogy nem vagyok (annyira) édesszájú. De ezt a receptet NEM mutatom meg a Fiúknak a biztonság kedvéért... :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails