2010. június 21., hétfő

Túróhabtorta



Internetes gasztrokarrierem eddigi legsikeresebb darabja ez a torta.
Alig több, mint egy éve csatlakoztam a nosalty.hu csapatához, és azóta lelkesen töltögetem föl a családom által tesztelt és sikerültnek nyilvánított kísérleteimet.
Ezt a receptet több, mint 14 ezren látták ott, és ugyan nem vagyok járatos a látogatottsági statisztikák terén, de szerintem ez nem rossz eredmény.
Aki szereti a könnyű, nem túl édes sütiket, no meg a túrót, az mindenképpen tegyen egy próbát, mert bizton állíthatom, nem fog csalódni!
Később látni fogjátok, hogy - ahogyan ebből a receptből is - nálam mindenből, amibe amúgy illene, hiányozni fog a mazsola.
Sok más, felnőttkoromra megkedvelt étellel (sóska, rizs, halak..) ellentétben ez tiltólistás maradt. Ti persze bátran bíráljátok ezt felül, akkor viszont javaslom, hogy ázzanak azok az elvetemült kis szőlőszemek egy jó órát, mondjuk rumban, vagy Grand Marnier-ben, vagy Limoncello-ban.

Hozzávalók 4 főre

18 dkg vaj
15 dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
7 tojás
750 g tehéntúró
1 tasak vaníliás pudingpor
1 rúd vanília kikapart magja
csipet só

Elkészítés


  1. A sütőt előmelegítem 180 C-ra (légkeverésesben 160 C-on, előmelegítés nélkül sütünk).
  2. A puha vajat robotgéppel habosra keverem. Apránként hozzáadom a csipet sót, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a vaníliát, majd további két percig keverem magas fordulaton.
  3. Egyenként beleütöm a tojásokat úgy, hogy tojásonként fél percig keverem, végül apránként hozzáadom a túrót, és a pudingport.
  4. A masszát 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltöm, kicsit megrázogatom-ütögetem, hogy egyenletesen szétterüljön.
  5. Kb. 60 percen át sütöm.
  6. A sütőt kikapcsolom, egy konyharuhával kitámasztom az ajtaját és további 30 percig bent pihentetem a tortát.
  7. Hűtőrácsra teszem, a formában hagyom kihűlni, megszórom porcukorral, majd gyümölccsel, és menta-, vagy citromfűlevelekkel díszítem.

5 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam. Éjszaka megsütöttem, reggel(re) eltűnt... :) Két kiskorú gyermekemmel (3 és 1,5 évesek, ez utóbbi Emma :)), és a Zapával a reggeli kávé mellett sorsára juttattuk, és meg kell, hogy mondjam, NAGY sikert arattam!
    Kicsit mutálódott a recept, mert pudingpor nem volt itthon, így két kanál lisztet kevertem hozzá, és egyébként is 50 dkg túróhoz igazítottam a receptet, de így is fenséges lett, így felvettem a repertoárba, mindenki nagy örömére!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Mami,de jóóó :)
    A mutációt megtekintettem a blogodon, igen jól néz ki, gratula!
    Törődj bele, a függőség nem fog elmúlni, de javaslom, csináld meg egyszer pontosan a receptet követve, liszt mentesen még habosabb lesz.
    Igaz, ez azt eredményezheti, hogy gyorsabban is tűnik el :))
    üdv,
    Emma

    VálaszTörlés
  3. Kedves Emma,
    Én is kipróbáltam, nekem Mami küldte a receptet. Mennyei finom, nálam persze tele volt mazsolával, mert nagyon szeretjük és én is fél kiló túróval és picit kevesebb cukorral csináltam. Szóval köszi!!

    VálaszTörlés
  4. Buba,nagyon örülök, hogy ízlett, szívesen meg is nézném, neked hogy sikerült. Nem fotóztad le?

    VálaszTörlés
  5. Nem sajnos, viszont apukám megkóstolta (ő nagy szakács :-)) és megkérdezte, hogy cukrászdában vettem-e, vagy én csináltam. Ez nagyon nagy dicséret tőle :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails