2011. július 14., csütörtök

Boci és a L'ecsós árpagyöngy



Folyamatosan akadályoztatva vagyok a fenti kajához tartozó sztori megírásában.
Történt ugyanis, hogy három hete nekünk eggyel több, a Futrinkásoknak meg eggyel kevesebb kutyája lett, és a bizonyos eb állandó jelleggel odaugrik mellém a kanapéra, és egyfolytában bökdös, meg hengergőzik össze-vissza, hogy rá figyeljek, és ne arra a buta, világító dobozra.
És hát mit tehet ilyenkor egy magamfajta, engedelmességre szoktatott, igyekvő gazdi? Hát persze, hogy szót fogad, és játszik, és vakargat, és becéz, és majd akkor ír, amikor az ő drágája kimerül, és végre elégedett csecsemőként elszenderül az ölében, fittyet hányva a 40 fokra, illetve arra, hogy már a játékot megelőzően  szerettem volna kimenni pisilni.
Viszont úgy tűnik, hogy most egy kis időre nyugi lesz, úgyhogy gyorsan leírom a receptet, mert amikor felébred,  menni kell majd esti sétára, és mire onnan visszaérünk, én már a jóéjszakát, szép álmokat szavakat is csak komoly erőfeszítések árán fogom tudni megfogalmazni.

Hozzávalók:
15 dkg árpagyöngy (gersli)
1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj
2 db zöldpaprika
2 szem paradicsom
4-5 gerezd fokhagyma
1,3 l zöldség alaplé, vagy víz
1 ek pirospaprika
1 kk erős paprikakrém (elhagyható)
1 csokor petrezselyem
só, bors

A hagymát finomra vágom, és megfonnyasztom az olajon. Rádobom az árpagyöngyöt, 2 percig pirítom, aztán lehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, és felöntöm a zöldséglével/vízzel. Felkarikázom a zöldpaprikát és a paradicsomot, apróra vágom a fokhagymát, és a keverékhez adom. 50 perc alatt, lassú tűzön, fedő nélkül készre főzöm. Ha a zöldséglé sótlan, illetve ha vizet használok, erőteljesebben sózok, borsozok. Tálalás előtt belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet.



2 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon jók a receptjeid és tündéri a kutyusod!:)

    VálaszTörlés
  2. Merry, nagyon köszönöm a kommentet, és a követést is :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails